Konu: Geri: Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri Cuma Tem. 03, 2009 3:16 pm
Özbek Pilavı Malzeme - 2 su bardağı pirinç- 8 çorba kaşığı Sana Crème Bonjour- 200 gr kuşbaşı kuzu eti - ½ su bardağı kavrulmuş şamfıstık- 3 su bardağı et suyu- tuz-karabiber Hazırlanışı 1. Pirinçleri ayıklayıp, nişastası gidene kadar bir süzgeçin içinde soğuk suyun altında yıkayın.2. Yayvan bir tencerede 4 yemek kaşığı Sana Creme Bonjouru kızdırıp, içine yıkanmış pirinçleri ve az tuzu ilave edip, pirinçlerin göbekleri saydamlaşana kadar kavurun.3. Daha sonra içine kalan tuzu-karabiberi, et suyunu ilave edip, kısık ateşte, pirinçler göz göz olana kadar tencerenin kapağını açmadan kısık ateşte pişirin.4. Pilav pişerken yayvan bir tencerede kalan 4 yemek kaşığı Sana Creme Bonjouru kızdırıp, içine kuzu kuşbaşıları ilave edip, etler iyice kızarana kadar kavurun.(Yağ iyice kızsın ki et sulanmasın.)5. Etler iyic ekavrulduktan sonra şamfıstıkları ekleyip, kavurmaya devam edin.6. Demlenen pilavın içine şamfıstıklı kuzu etini ilave edip karıştırın. Özbek pilavını servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.
DEN(ge)[s]İZ
Konu: Geri: Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri Cuma Tem. 03, 2009 3:16 pm
Patlıcan Fırın Patates Malzeme - 5 ad patates- 3 ad patlıcan- kızartmak için sıvı yağ- harcı- 3 yk Sana Crème Bonjour tereyağlı margarin- 200 g kıyma- 1 ad kuru soğan- 3 diş sarımsak - 3 ad çarliston biber- 1 tk kekik- ½ demet taze nane- 2 ad domates- az su- tuz –karabiber- üzeri için- 1 sb rende kaşar peynir Hazırlanışı 1. Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın.2. Patlıcanları alacalı doğrayığ kızgın yağda kızartın.3. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.4. Sarımsakları, çarliston biberleri ve taze naneyi ayıklayıp ayrı ayrı ayıklayıp kıyın.5. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.6. Yayvan bir tavada 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini kızdırıp içine kıymayı ilave edip kıyma suyunu çekene kadar kavurun.7. Kıyma kavrulduktan sonra içine piyazlık doğradığınız soğanı ve kıylmış çarliston biberleri ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin.8. Soğanlar renk alınca içine kıyılmış sarımsakları, kekiği, tuz-karabiberi ilave edip bir taşım pişirin.9. Harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.10. Haşlayıp doğradığınız patatesleri fırın tepsisine alıp üzerine kıymalı harcı koyun.11. Harcın üzerine doğranmış domatesleri ve kıyılmış taze naneleri koyun.12. En son olarak üzerine kızarttığınız patlıcanları ve az su ilave edin.13. Önceden 185 dereceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirip sıcak olarak servis edin.
DEN(ge)[s]İZ
Konu: Geri: Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri Cuma Tem. 03, 2009 3:16 pm
Patlıcanlı Köfte Malzeme - 1 kg. Kıyma- 1 paket köfte harcı- 3 çay bardağı su- Harcı için- 4 adet patlıcan- 2 adet çarliston biberi- 3 yemek kaşığı Sana yağı- 4 diş sarımsak - Yarım demet maydonoz- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber- 1 tatlı kaşığı kimyon- Tuz- karabiber- Sosu için- 3 adet domates- 1,5 su bardağı et suyu Hazırlanışı Patlıcanları alacalı soyduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, çok ince kıyın.Sarımsakları ve maydonozları ayıklayıp, kıyın.Domatesleri küp küp doğrayın.Yayvan bir tencerede harcı için Sana yağını kızdırıp, içine doğranmış patlıcanları, kıyılmış sarımsakları, çarliston biberleri, kimyonu ilave edip, patlıcanlar sönünceye kadar hepsini birlikte kavurun.Patlıcanlar kavrulunca tuz- karabiberi, kırmızı pul biberi, kıyılmış maydonuzu ekleyip, bir taşım pişirin. Harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.Köfte için derin bir kasede kıymayı, köfte harcını ve suyu karıştırıp, yoğurun. (Köfte harcı yok ise klasik köfte malzemesi)Harç kıvamına geldikten sonra içine soğumuş patlıcanlı harcı ekleyip, yoğurun. Patlıcanlı köfte harcına istediğniz büyüklükte şeki verip, tabağa alın.Yağsız tavayı kızdırıp, köftelere renk verdirin. Üzerleri kızaran patlıcanlı köfteleri, ısıya dayanıklı bir cam kaba veya tepsiye dizin.Patlıcanlı köftelerin üzerine doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave edip, Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.
DEN(ge)[s]İZ
Konu: Geri: Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri Cuma Tem. 03, 2009 3:17 pm
Sarımsaklı Köfte Malzeme - 1/2 kg. köftelik kıyma- 1/2 paket. köfte harcı- 1 1/2 çay bardağı su- 1/2 demet dere otu- sosu için:- 2 yemek kaşığı Sana Creme Bonjour- 1 adet kuru soğan - 1 adet havuç- 1 adet patates- 4 diş sarımsak- 1 kutu krema (200 ml)- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber- 1 su bardağı kaşar peynir- tuz - karabiber Hazırlanışı 1. Dereotunu ayıklayıp, ince ince kıyın.2. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.3. Havucun kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin.4. Patatesin kabuklarını soyup, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin. Kabukları soyulduktan sonra kararmaması için kullanana kadar su dolu bir kasede bekletin.5. Derin bir kasenin içine kıymayı, köfte harcını, suyu ve kıyılmış dere otunu ilave edip, harç kıvamına gelene kadar yoğurun.6. Harç kıvamına gelince, harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.7. Şekil verdiğiniz köftelere yağsız bir tavada renk verdirin.8. Her iki tarafıda güzelce renk alan köfteleri ısıya dayanıklı bir fırın kabına veya tepsiye alın.9. Aynı tavanın içine Sana Creme Bonjouru koyup, kızdırın. Kızan Sana Creme Bonjourun içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.10. Soğanlar renk aldıktan sonra içine rendelenmiş havucu, suyunu bir süzgeç yardımıyla süzdüğünüz rendelenmiş patatesi, tuz - karabiberi ilave edip, sebzeleri bir taşım orta ateşte kavurun.11. Sote ettiğiniz sebzeleri köftelerin üzerine koyun.12. Daha sonra küçük bir kasenin içine kremayı, kıyılmış sarımsakları ve kırmızı pul biberi koyup, bir çatal veya çırpıcı yardımıyla karıştırın. 13. Hazırladığınız kremalı sosu sebzelerin üzerine dökün.14. En son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yemeğin üzeri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.
DEN(ge)[s]İZ
Konu: Geri: Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri Cuma Tem. 03, 2009 3:17 pm
Sebzeli Köfte Malzeme - Hamuru için:- 2 adet kuru soğan- 1 adet havuç- 2 adet sivri biber- 1 adet kabak- 1 adet patates- 3 yemek kaşığı Crème Bonjour- 4 su bardağı et suyu- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 3 diş sarımsak- Tuz-karabiber- Köftesi için:- 1 kg kıyma- 1 paket köfte harcı- 3 çay bardağı su- Terbiyesi için:- 1 adet yumurta- Yarım adet limon suyu Hazırlanışı Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.Sivribiberlerin tohumlarını çıkarıp ayıkladıktan sonra doğrayınız.Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyiniz.Kabağın kabuğunu kazıyıp, rendeleyiniz.Patatesleri küp küp doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kapta bekletin.Tavada Sana yağını kızdırın, içine soğan ve sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.Daha sonra rendelenmiş havuçu, doğranmış sivri biberleri ve patatesleri ekleyip kavurunuz. En son olarak rendelenmiş kabağı, et suyunu , tuz-karabiberi, kırmızı pul biberi ekleyip sosu kaynamaya bırakınız.Sos kaynarken; derin bir tencerede kıymayı, suyu, köfte harcını koyun, karıştırın, yoğurup şekil verip, unlayın. Unlanmış köfteleri kaynayan sosa atıp, pişiriniz.Sebzeli köftelere ateşten indirmeden önceden küçük bir kasede karıştırdığınız yumurta ve limon suyulu terbiyeyi karıştırarak ilave edip, bir taşım kaynatın.Sebzeli köfteleri servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.
DEN(ge)[s]İZ
Konu: Geri: Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri Cuma Tem. 03, 2009 3:18 pm
Soslu Pirinçli Kebap Malzeme - 1 sb bezelye- 2 ad havuç- 2 sb pirinç- 250 gr kıyma- 4 yk Sana Crème Bonjour- 3 diş sarımsak- 3 ½ sb su- tuz-karabiber- sosu: - 3 yk. Sana crème bonjour- 1 ad. kuru soğan- 1 Yk. salça- 1 tk. Kırmızı pul biber- 1 tk.kekik- 1 sb et suyu- üzeri için: - sarımsaklı yoğurt Hazırlanışı 1. Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeleyin.2. Pirinçi ayıklayıp, yıkayın.3. Sarımsakları kıyın.4. Yayvan bir tencerede 2 yk Sana yağını kızdırıp, içine kıymayı, bezelyeleri,kıyılmış sarımsakları, tuz ve karabiberi ilave edip, kıyma suyunu çekene kadar kavurun.5. Yayvan bir tenecerede kalan yağı kızdırıp, yıkanmış pirinçleri , rendelenmiş havuçları ve az tuz ilave ederek kavurun.Kavrulmuş havuçlu- pirinçleri tabağa alın.6. Tencerenin en dibine kavrulmuş kıymayı koyup, yayın. En son olarak üzerine kavrulmuş havuçlu pirinçleri koyup, suyu ilave edin.7. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirin.8. Pilav pişerken sosu için yayvan bir tencerede Sana crème bonjouru kızdırıp, kuru soğanları kavurun. Daha sonra içine salçayı ilave edip, kokusu çıkana kadar pişirin Salça pişince içine kırmızı pul biberi , kekiği ve etsuyunu ilave edip bir taşım pişirin.9. Demlenen pilavı servis tabağına ters çevirin. Üzerine salçalı soğanlı sosu gezdirip, sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edin.
DEN(ge)[s]İZ
Konu: Geri: Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri Cuma Tem. 03, 2009 3:18 pm
Terbiyeli Köfte Malzeme - 500 gr orta yağlı kıyma- 1 avuç pirinç- Yarım demet maydanoz- 1 adet soğan- 1 çorba kaşığı Sana- Biraz un - Tuz, karabiber- 2,5 su bardağı su- Terbiyesi İçin- 1 adet limon- 2 adet yumurta- 1 fincan su Hazırlanışı Kıymanın içine doğranmış soğan, ayıklanmış yıkanmış pirinç, maydanoz, tuz, karabiber koyup, iyice yoğurun.1 ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.Unlanmış tepsiye dizin, tepsiyi sallayarak hepsini unlayın.Bir tencreye Sana, tuz, su koyup kaynatın.Köfteleri ilave edip, pirinçler uzayıncaya kadar pişirin.Limon suyunu, yumurtaları bir fincan su ile karıştırın.Pişma suyuna ağır ağır karıştırarak ilave edin.Bir taşım kaynatıp servis tabağına boşaltın