www.forumyok.forumm.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri

Aşağa gitmek 
Sayfaya git : Önceki  1, 2
YazarMesaj
DEN(ge)[s]İZ
AdministratorAdministrator
DEN(ge)[s]İZ


Kadın
Mesaj Sayısı : 3681
Yaş : 115
Nerden : ı cennet olsun =)
Kayıt tarihi : 14/06/08

Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri   Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri - Sayfa 2 Icon_minitimeCuma Tem. 03, 2009 3:16 pm

Özbek Pilavı
Malzeme - 2 su bardağı pirinç- 8 çorba kaşığı Sana Crème Bonjour- 200
gr kuşbaşı kuzu eti - ½ su bardağı kavrulmuş şamfıstık- 3 su bardağı et
suyu- tuz-karabiber Hazırlanışı 1. Pirinçleri ayıklayıp, nişastası
gidene kadar bir süzgeçin içinde soğuk suyun altında yıkayın.2. Yayvan
bir tencerede 4 yemek kaşığı Sana Creme Bonjouru kızdırıp, içine
yıkanmış pirinçleri ve az tuzu ilave edip, pirinçlerin göbekleri
saydamlaşana kadar kavurun.3. Daha sonra içine kalan tuzu-karabiberi,
et suyunu ilave edip, kısık ateşte, pirinçler göz göz olana kadar
tencerenin kapağını açmadan kısık ateşte pişirin.4. Pilav pişerken
yayvan bir tencerede kalan 4 yemek kaşığı Sana Creme Bonjouru kızdırıp,
içine kuzu kuşbaşıları ilave edip, etler iyice kızarana kadar
kavurun.(Yağ iyice kızsın ki et sulanmasın.)5. Etler iyic ekavrulduktan
sonra şamfıstıkları ekleyip, kavurmaya devam edin.6. Demlenen pilavın
içine şamfıstıklı kuzu etini ilave edip karıştırın. Özbek pilavını
servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.forumyok.yetkin-forum.com
DEN(ge)[s]İZ
AdministratorAdministrator
DEN(ge)[s]İZ


Kadın
Mesaj Sayısı : 3681
Yaş : 115
Nerden : ı cennet olsun =)
Kayıt tarihi : 14/06/08

Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri   Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri - Sayfa 2 Icon_minitimeCuma Tem. 03, 2009 3:16 pm

Patlıcan Fırın Patates
Malzeme - 5 ad patates- 3 ad patlıcan- kızartmak için sıvı yağ- harcı-
3 yk Sana Crème Bonjour tereyağlı margarin- 200 g kıyma- 1 ad kuru
soğan- 3 diş sarımsak - 3 ad çarliston biber- 1 tk kekik- ½ demet taze
nane- 2 ad domates- az su- tuz –karabiber- üzeri için- 1 sb rende kaşar
peynir Hazırlanışı 1. Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın.2.
Patlıcanları alacalı doğrayığ kızgın yağda kızartın.3. Kuru soğanı
piyazlık doğrayın.4. Sarımsakları, çarliston biberleri ve taze naneyi
ayıklayıp ayrı ayrı ayıklayıp kıyın.5. Domateslerin kabuklarını soyup
küp küp doğrayın.6. Yayvan bir tavada 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
tereyağlı margarini kızdırıp içine kıymayı ilave edip kıyma suyunu
çekene kadar kavurun.7. Kıyma kavrulduktan sonra içine piyazlık
doğradığınız soğanı ve kıylmış çarliston biberleri ilave edip soğanlar
pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin.8. Soğanlar renk alınca içine
kıyılmış sarımsakları, kekiği, tuz-karabiberi ilave edip bir taşım
pişirin.9. Harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.10. Haşlayıp
doğradığınız patatesleri fırın tepsisine alıp üzerine kıymalı harcı
koyun.11. Harcın üzerine doğranmış domatesleri ve kıyılmış taze
naneleri koyun.12. En son olarak üzerine kızarttığınız patlıcanları ve
az su ilave edin.13. Önceden 185 dereceden ısıttığınız fırında 20-25
dakika pişirip sıcak olarak servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.forumyok.yetkin-forum.com
DEN(ge)[s]İZ
AdministratorAdministrator
DEN(ge)[s]İZ


Kadın
Mesaj Sayısı : 3681
Yaş : 115
Nerden : ı cennet olsun =)
Kayıt tarihi : 14/06/08

Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri   Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri - Sayfa 2 Icon_minitimeCuma Tem. 03, 2009 3:16 pm

Patlıcanlı Köfte
Malzeme - 1 kg. Kıyma- 1 paket köfte harcı- 3 çay bardağı su- Harcı
için- 4 adet patlıcan- 2 adet çarliston biberi- 3 yemek kaşığı Sana
yağı- 4 diş sarımsak - Yarım demet maydonoz- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul
biber- 1 tatlı kaşığı kimyon- Tuz- karabiber- Sosu için- 3 adet
domates- 1,5 su bardağı et suyu Hazırlanışı Patlıcanları alacalı
soyduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.Çarliston biberlerin
tohumlarını çıkarıp, çok ince kıyın.Sarımsakları ve maydonozları
ayıklayıp, kıyın.Domatesleri küp küp doğrayın.Yayvan bir tencerede
harcı için Sana yağını kızdırıp, içine doğranmış patlıcanları, kıyılmış
sarımsakları, çarliston biberleri, kimyonu ilave edip, patlıcanlar
sönünceye kadar hepsini birlikte kavurun.Patlıcanlar kavrulunca tuz-
karabiberi, kırmızı pul biberi, kıyılmış maydonuzu ekleyip, bir taşım
pişirin. Harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.Köfte için derin
bir kasede kıymayı, köfte harcını ve suyu karıştırıp, yoğurun. (Köfte
harcı yok ise klasik köfte malzemesi)Harç kıvamına geldikten sonra
içine soğumuş patlıcanlı harcı ekleyip, yoğurun. Patlıcanlı köfte
harcına istediğniz büyüklükte şeki verip, tabağa alın.Yağsız tavayı
kızdırıp, köftelere renk verdirin. Üzerleri kızaran patlıcanlı
köfteleri, ısıya dayanıklı bir cam kaba veya tepsiye dizin.Patlıcanlı
köftelerin üzerine doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave edip,
Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak
olarak servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.forumyok.yetkin-forum.com
DEN(ge)[s]İZ
AdministratorAdministrator
DEN(ge)[s]İZ


Kadın
Mesaj Sayısı : 3681
Yaş : 115
Nerden : ı cennet olsun =)
Kayıt tarihi : 14/06/08

Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri   Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri - Sayfa 2 Icon_minitimeCuma Tem. 03, 2009 3:17 pm

Sarımsaklı Köfte
Malzeme - 1/2 kg. köftelik kıyma- 1/2 paket. köfte harcı- 1 1/2 çay
bardağı su- 1/2 demet dere otu- sosu için:- 2 yemek kaşığı Sana Creme
Bonjour- 1 adet kuru soğan - 1 adet havuç- 1 adet patates- 4 diş
sarımsak- 1 kutu krema (200 ml)- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber- 1 su
bardağı kaşar peynir- tuz - karabiber Hazırlanışı 1. Dereotunu
ayıklayıp, ince ince kıyın.2. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.3. Havucun
kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin.4. Patatesin
kabuklarını soyup, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin. Kabukları
soyulduktan sonra kararmaması için kullanana kadar su dolu bir kasede
bekletin.5. Derin bir kasenin içine kıymayı, köfte harcını, suyu ve
kıyılmış dere otunu ilave edip, harç kıvamına gelene kadar yoğurun.6.
Harç kıvamına gelince, harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,
yuvarlayın.7. Şekil verdiğiniz köftelere yağsız bir tavada renk
verdirin.8. Her iki tarafıda güzelce renk alan köfteleri ısıya
dayanıklı bir fırın kabına veya tepsiye alın.9. Aynı tavanın içine Sana
Creme Bonjouru koyup, kızdırın. Kızan Sana Creme Bonjourun içine
piyazlık doğradığınız kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye
kadar kavurun.10. Soğanlar renk aldıktan sonra içine rendelenmiş
havucu, suyunu bir süzgeç yardımıyla süzdüğünüz rendelenmiş patatesi,
tuz - karabiberi ilave edip, sebzeleri bir taşım orta ateşte
kavurun.11. Sote ettiğiniz sebzeleri köftelerin üzerine koyun.12. Daha
sonra küçük bir kasenin içine kremayı, kıyılmış sarımsakları ve kırmızı
pul biberi koyup, bir çatal veya çırpıcı yardımıyla karıştırın. 13.
Hazırladığınız kremalı sosu sebzelerin üzerine dökün.14. En son olarak
üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, Önceden 200 derecede
ısıtılmış fırında yemeğin üzeri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak
servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.forumyok.yetkin-forum.com
DEN(ge)[s]İZ
AdministratorAdministrator
DEN(ge)[s]İZ


Kadın
Mesaj Sayısı : 3681
Yaş : 115
Nerden : ı cennet olsun =)
Kayıt tarihi : 14/06/08

Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri   Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri - Sayfa 2 Icon_minitimeCuma Tem. 03, 2009 3:17 pm

Sebzeli Köfte
Malzeme -
Hamuru için:- 2 adet kuru soğan- 1 adet havuç- 2 adet sivri biber- 1
adet kabak- 1 adet patates- 3 yemek kaşığı Crème Bonjour- 4 su bardağı
et suyu- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 3 diş sarımsak-
Tuz-karabiber- Köftesi için:- 1 kg kıyma- 1 paket köfte harcı- 3 çay
bardağı su- Terbiyesi için:- 1 adet yumurta- Yarım adet limon suyu
Hazırlanışı Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.Sivribiberlerin tohumlarını
çıkarıp ayıkladıktan sonra doğrayınız.Sarımsakları ayıklayıp,
kıyın.Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyiniz.Kabağın kabuğunu kazıyıp,
rendeleyiniz.Patatesleri küp küp doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde
kararmamaları için su dolu bir kapta bekletin.Tavada Sana yağını
kızdırın, içine soğan ve sarımsakları ilave edip, soğanlar
pembeleşinceye kadar kavurunuz.Daha sonra rendelenmiş havuçu, doğranmış
sivri biberleri ve patatesleri ekleyip kavurunuz. En son olarak
rendelenmiş kabağı, et suyunu , tuz-karabiberi, kırmızı pul biberi
ekleyip sosu kaynamaya bırakınız.Sos kaynarken; derin bir tencerede
kıymayı, suyu, köfte harcını koyun, karıştırın, yoğurup şekil verip,
unlayın. Unlanmış köfteleri kaynayan sosa atıp, pişiriniz.Sebzeli
köftelere ateşten indirmeden önceden küçük bir kasede karıştırdığınız
yumurta ve limon suyulu terbiyeyi karıştırarak ilave edip, bir taşım
kaynatın.Sebzeli köfteleri servis tabağına alıp, sıcak olarak servis
edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.forumyok.yetkin-forum.com
DEN(ge)[s]İZ
AdministratorAdministrator
DEN(ge)[s]İZ


Kadın
Mesaj Sayısı : 3681
Yaş : 115
Nerden : ı cennet olsun =)
Kayıt tarihi : 14/06/08

Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri   Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri - Sayfa 2 Icon_minitimeCuma Tem. 03, 2009 3:18 pm

Soslu Pirinçli Kebap
Malzeme - 1
sb bezelye- 2 ad havuç- 2 sb pirinç- 250 gr kıyma- 4 yk Sana Crème
Bonjour- 3 diş sarımsak- 3 ½ sb su- tuz-karabiber- sosu: - 3 yk. Sana
crème bonjour- 1 ad. kuru soğan- 1 Yk. salça- 1 tk. Kırmızı pul biber-
1 tk.kekik- 1 sb et suyu- üzeri için: - sarımsaklı yoğurt Hazırlanışı
1. Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeleyin.2. Pirinçi ayıklayıp,
yıkayın.3. Sarımsakları kıyın.4. Yayvan bir tencerede 2 yk Sana yağını
kızdırıp, içine kıymayı, bezelyeleri,kıyılmış sarımsakları, tuz ve
karabiberi ilave edip, kıyma suyunu çekene kadar kavurun.5. Yayvan bir
tenecerede kalan yağı kızdırıp, yıkanmış pirinçleri , rendelenmiş
havuçları ve az tuz ilave ederek kavurun.Kavrulmuş havuçlu- pirinçleri
tabağa alın.6. Tencerenin en dibine kavrulmuş kıymayı koyup, yayın. En
son olarak üzerine kavrulmuş havuçlu pirinçleri koyup, suyu ilave
edin.7. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pirinçler göz göz
olana kadar pişirin.8. Pilav pişerken sosu için yayvan bir tencerede
Sana crème bonjouru kızdırıp, kuru soğanları kavurun. Daha sonra içine
salçayı ilave edip, kokusu çıkana kadar pişirin Salça pişince içine
kırmızı pul biberi , kekiği ve etsuyunu ilave edip bir taşım pişirin.9.
Demlenen pilavı servis tabağına ters çevirin. Üzerine salçalı soğanlı
sosu gezdirip, sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.forumyok.yetkin-forum.com
DEN(ge)[s]İZ
AdministratorAdministrator
DEN(ge)[s]İZ


Kadın
Mesaj Sayısı : 3681
Yaş : 115
Nerden : ı cennet olsun =)
Kayıt tarihi : 14/06/08

Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri   Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri - Sayfa 2 Icon_minitimeCuma Tem. 03, 2009 3:18 pm

Terbiyeli Köfte
Malzeme - 500 gr orta yağlı kıyma- 1 avuç pirinç- Yarım demet maydanoz-
1 adet soğan- 1 çorba kaşığı Sana- Biraz un - Tuz, karabiber- 2,5 su
bardağı su- Terbiyesi İçin- 1 adet limon- 2 adet yumurta- 1 fincan su
Hazırlanışı Kıymanın içine doğranmış soğan, ayıklanmış yıkanmış pirinç,
maydanoz, tuz, karabiber koyup, iyice yoğurun.1 ceviz büyüklüğünde
parçalara ayırıp yuvarlayın.Unlanmış tepsiye dizin, tepsiyi sallayarak
hepsini unlayın.Bir tencreye Sana, tuz, su koyup kaynatın.Köfteleri
ilave edip, pirinçler uzayıncaya kadar pişirin.Limon suyunu,
yumurtaları bir fincan su ile karıştırın.Pişma suyuna ağır ağır
karıştırarak ilave edin.Bir taşım kaynatıp servis tabağına boşaltın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.forumyok.yetkin-forum.com
 
Denenmiş Mükemmel Et Yemekleri
Sayfa başına dön 
2 sayfadaki 2 sayfasıSayfaya git : Önceki  1, 2

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.forumyok.forumm.biz :: ForumYok Sosyal :: Kızlar Klübü :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: